Acupunctuur Praktijk Nieuw-Vennep

Acupunctuur bij Rugpijn

acupunctuur bij rugpijn

Acupunctuur bij rugpijn

Rugpijn

Een veel voorkomende klacht is Lage Rugpijn. Bijna iedereen krijgt er in zijn leven wel eens last van. Bij de een blijft het bij een keer, maar de rugpijn kan ook regelmatig terug komen. Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur bij rugpijn?

In verreweg de meeste gevallen wordt er geen lichamelijke afwijking gevonden: er is dan sprake van a-specifieke lage rugpijn.

Locatie van de rugpijn

Lage rugpijn is pijn tussen de onderste ribben en de billen. Soms kan het uitstralen naar de billen en bovenbenen.
De pijn kan acuut optreden (bijvoorbeeld spit) of chronisch aanwezig zijn. Dit kan veroorzaakt worden door onder andere een verkeerde houding, een verkeerde beweging, ongeluk, vermoeidheid, zwaar tillen, overbelasting etc.

Lage rugpijn komt vaak voor, maar de pijn kan natuurlijk ook in het midden van de rug zijn of hoog op de rug.
Vaak gaan rugklachten samen met buikpijn, darmklachten, nierklachten en menstruatieklachten.
Rugpijn beïnvloedt je dagelijks functioneren en meestal slaap je hierdoor ook slechter, met oververmoeidheid tot gevolg.

Acupunctuur

Rugpijn kan goed behandeld worden met acupunctuur.
De Blaasmeridiaan die onder andere de rug voorziet van energie loopt helemaal van het hoofd naar de kleine teen. Dit is daarmee ook de langste meridiaan die het lichaam heeft en bevat 67 acupunctuur punten. De onderrug zit ongeveer in het midden en dat is daarmee dan ook gelijk het zwakste stuk van de meridiaan.

Als de klacht acuut is zijn er meestal minder behandelingen nodig. Als de klant al chronisch is dan zijn er meestal meer behandelingen nodig.

In bepaalde gevallen kan de oorzaak worden weggenomen van de rugpijn met acupunctuur. In andere gevallen kan alleen de pijn verminderd worden, maar kan de oorzaak niet worden weggenomen.

Afspraak maken

Ben je benieuwd wat acupunctuur voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact op via het contactformulier